Abonnementsartikel

51 slagteriarbejdere på kambåndet på Danish Crowns slagteri i Blans strejker. De er utilfredse med lønnedgang på 25-30 kroner i timen.

51 slagteriarbejdere på Danish Crowns slagteri i Blans i Sønderjylland har mandag morgen nedlagt arbejdet. De mener, at et nyt lønsystem vil betyde en markant nedgang i deres løn. Ifølge de ansatte mener folkene på kambåndet, at det koster 25-30 kroner i timen.

- De arbejder i forvejen rigtig hårdt, og ledelsens nye tiltag er simpelthen mere, end hvad de vil være med til, fortæller tillidsrepræsentant på slagteriet Brian Vestergaard, til nyhedsbrevet fra Fødevareforbundet NNF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bægeret flød over

Brian Vestergaard opfordrede medarbejderne til at gå i arbejde mandag morgen, men et stort flertal besluttede, at arbejdet skulle nedlægges.

- For mine kollegaer er det nye lønsystem dråben, der har fået bægeret til at løbe over, forklarer Brian Vestergaard. Ifølge NNFs nyhedsbrev lægger ledelsen på slagteriet ikke skjul på, at det nye lønsystem er indført for at finde besparelser.

Besparelser uden lønpåvirkning

Tillidsmanden fortæller, at de ansatte har forsøgt at pege på besparelser, uden at lønnen bliver påvirket.

- Vi har forsøgt at være medspiller hele vejen igennem, men virksomheden har overhovedet ikke ville lytte til vores forslag. De har kun været interesseret i at prøve det nye lønsystem af – også selvom vi har påpeget, at det ikke nødvendigvis lever op til arbejdsmiljøreglerne, siger Brian Vestergaard.

De 51 strejkende mødes til et nyt fagligt møde tirsdag morgen.