Abonnementsartikel

BornPoultry har indgivet konkursbegæring og har stopper produktionen.

Det bornholmske fjerkræslagteri Bornpoultry har i dag har besluttet at indgive en konkursbegæring for selskabet, som har været et af Bornholms fødevareflagskibe siden 1997. Slagteriet slagtede cirka to millioner kyllinger og omsatte for 53 millioner kroner i 2012.

Slagteriet har i alle årene haft store udfordringer med at præstere en fornuftig økonomi, men kraftigt stigende foderpriser gør, at den negative udvikling har taget endnu hårdere fat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øget konkurrence i markedet og et ømt prispunkt på Bornholmerhanen, har ikke skabt mulighed for at øge indtjening nok til at redde virksomheden.

- Vi har de sidste fire måneder sat vores lid til, at en større dansk kyllingevirksomhed skulle tage os under sine beskyttende vinger, men det selskab har nu meldt ud, at det ikke vil gå dybere i samarbejdet og et eventuelt ejerskab, hvorfor vi vurderer at Bornpoultry ikke længere er eksistensberettiget, siger Bestyrelsesformand Peter Brandt Koefoed.

- Det er en meget tung beslutning at træffe, og vi har kæmpet til det sidste, men vi kan ikke leve af filantropi. Og selvom Bornholmerhanen er det stærkeste kyllingebrand i Danmark, er der ikke længere sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Derfor må vi tage den tunge beslutning, det er at lukke virksomheden, siger adm. direktør Jess Hoffmeyer Nielsen.

- Bestyrelsen og direktionen har gjort alt hvad der var muligt, og var det ikke for de lokale investorers engagement og vilje - også med risikovillig kapital, var Bornpoultry lukket for mange år siden. Alt er tænkt igennem, og alle muligheder er afprøvet, men ingen løsningsmodeller har genereret de nødvendige sorte tal, hvorved vi ser det nødvendigt at lukke selskabet.

- Vi ser det som et stort tab for det bornholmske fødevareunivers men håber naturligvis, at andre vil gribe bolden og overtage slagteriet - og så er det underordnet om det er til kyllingeslagteri eller anden produktion – men for at udnytte bygningsmassen og for at fastholde beskæftigelsen, siger Peter Brandt Koefoed .