Abonnementsartikel

Lidt i skyggen af den nye og smarte 5-serie introducerede Deutz-Fahr på Sima 2013 den trinløse TTV transmission i 6-serien.

Med introduktionen af TTV transmissionen i 6-serien får Årets Traktor 2013, Deutz-Fahr 7-serien, en vellignende lillebror.

For hvor powershift-modellerne i 6-serien fortsætter med det velkendte design, så opgraderes de trinløse modeller med et nyt design af fronten. Dermed kommer traktoren til at ligne både de større og mindre modeller i TTV-familien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også i kabinen sker der ting og sager. Her rykker hele indretningen fra Årets Traktor ind. Det betyder en afdæmpet grå beklædning af kabinen samt det nye kørehåndtag, og ikke mindst muligheden for at få monteret iMonitor 2.0, som er en farve touch skærm på hele 12 tommer.

Redskabsterminal

Traktoren er Isobus 11783 standardiseret, og terminalen kan derfor også anvendes som redskabsterminal. Den trinløse transmission kommer i de firecylindrede modeller 6150.4 og 6160.4 på 150 og 160 hestekræfter og i tre sekscylindrede modeller på 150 - 190 hestekræfter. Transmissionen leveres af ZF og er af typen Eccom 1.5, som får traktoren til at køre 40 km/t ved kun 1.400 motoromdrejninger.

Kører med SCR

Motorerne leveres naturligvis af Deutz og emissionskravet overholdes ved at tilsætte AdBlue i katalysatoren, som er monteret på udstødningssystemet. Liften løfter 9,4 tons og hydraulikkapaciteten er som standard 120 l/minut på de trinløse modeller.

Traktoren kan også leveres med en ekstra tank, som rummer 50 liter hydraulikolie og en pumpe, som yder 160 liter i minuttet. Ifølge Thomas Birkballe, salgschef hos den danske importør, HCP Danmark, er traktorerne gået i produktion og de første trinløse modeller forventes til Danmark her i foråret.