Der bliver skabt nye job i landbrugs- og fødevarebranchen efter at regeringen har fremlagt konkurrenceevnepakken Vækstplan DK. Det spår i hvert fald et af regeringens egne medlemmer, fødevareminister Mette Gjerskov.

Fra snak til handling

- Vækstplan DK giver et ordentligt økonomisk skub til fødevarebranchen, hvor virksomhederne er i hård konkurrence på det internationale marked. Alle taler om branchens rammevilkår, men her gør vi noget ved sagerne. Med Vækstplan DK vil vi skabe job i fødevarebranchen og forbedre konkurrenceevnen til gavn for hele Danmark, siger Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brug for job

Hun tilføjer, at netop fødevare- og landbrugsbranchen skaber job de steder i landet, hvor der er mest brug for dem.

Fødevareministeren peger på fire lettelser, der kommer til at betyde noget for fødevare- og landbrugsbranchen: En nedsættelse af spildevandsafgiften, emballageafgift og transportafgift forsvinder eller droppes inden den er indført, og energiafgifterne på produktion bliver sænket.

Stor konkurrence - store muligheder

- Samlet set ruster regeringens initiativer fødevareerhvervet til fremtiden på et marked med stor konkurrence, men også med store muligheder, siger Mette Gjerskov.