Abonnementsartikel

Kabinen på den selvkørende RoGator 600B-sprøjte er blevet udvalgt som et af højdepunkterne i "Best Practice" på Sima.

Ventilationssystemet i kabinen på Challenger RoGator 600B filtrerer luften så effektivt, at sprøjteføreren kan arbejde i et kemikaliefrit miljø, og kabinen får derfor ros på den franske landbrugsudstilling Sima. Det oplyser AGCO i en pressemeddelelse.

Bag "Best Practice"- initiativet står et dusin franske landbrugsteknikere og forskningsinstitutter, og formålet med initiativet -  Parcours des Bonnes Practiques - er at stille skarpt på landbrugssystemer, der beskytter miljøet og øger maskinførernes sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fri for kemi og støv

RoGator 600B er den første landbrugsmaskine, der opnår en kategori IV-rating for luftkvaliteten i kabinen, hvor både det det indre og det ydre lufttryk konstant overvåges for at sikre en arbejdsplads, der er fri for kemiske partikler og støv.

Nøglen til systemet er en speciel tre-trins aktivt kulfiltrering, der renser luften til den krævede standarden for kategori IV-rating, og netop denne tekin gjorde, at eksperterne var enige om at udpege som et stort skridt fremad i at skabe det sundeste mulige arbejdsmiljø for sprøjteførere.