Det er ikke tilstrækkeligt, at regeringen vil stoppe for flere byrder til erhvervslivet, blandt andet landbruget. Der skal ske lettelser i byrderne, fastslår Thomas Hansen, der er formand for Kolding Herreds Landboforening.

Lempes eller fjernes

- Politikerne er ved at indse, at der skal ske ændringer i samfundet, og senest har politikere luftet begrebet "byrdestop" – et stop for nye skatte-, afgifts- og gebyrstigninger samt et stop for stigninger i andre omkostninger, som virksomhederne pålægges. Men hertil må jeg som landmand konstatere: Dansk landbrug har brug for mere end blot et byrdestop. Nogle af de allerede eksisterende byrder bør lempes eller helt fjernes, så vi kan slippe for meget af det bureaukrati og den administration, som bare er dræbende for ethvert initiativ, siger Thomas Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ventetid på godkendelser

Han mener, at dansk landbrug bliver trynet på flere områder. Det gælder blandt andet EU-støtten og miljøgodkendelser.

- Når en miljøgodkendelse fra myndighederne tager op til tre år og koster det hvide ud af øjnene, er det jo ikke nemt for især nyetablerede at komme i gang. Og hvis det så lykkes, kan det måske også være svært at få den nye stald, udvidelsen af bedriften og så videre finansieret. Det skaber ikke vækst, siger Thomas Hansen.

Regler, men...

- Der skal naturligvis være love og regler og ordnede forhold for alle erhverv. Men vandplaner, kvælstofreguleringer, dyrevelfærdskontrol, randzoneregler og så videre er altså for meget, siger formanden for Kolding Herreds Landboforening.