Abonnementsartikel

Når Sima 2013 åbner på søndag den 24. februar, er Maskinbladet på pletten og rapporterer om nyhederne.

Sima 2013 i Paris er den 75. udgave af den internationale, franske messe og foregår i dagene fra den 24. til den 28. februar.

Og Maskinbladets Helge Nielsen er på plads på messen allerede fra søndag den 24. februar for at spotte og formidle nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Sima 2013 er der fokus på et effektivt og bæredygtigt globalt landbrug, hvilket ifølge arrangørerne mere end nogensinde afspejler den internationale og innovative dimension af messen, hvor 29 procent af udstillerne er udenlandske virksomheder.

I alt er der 1.350 udstillere fra flere end 40 lande som tilsammen repræsenterer 1.650 brands.

Også besøgsstatistikken viser, at Sima 2013 er international. Ifølge arrangørerne ventes 25 procent af de besøgende at være udlændinge fra 123 lande.

Den innovative dimension understreges af de mange nyhedspriser, der uddeles i forbindelse med messen, blandt andet tre guldmedaljer og fire sølvmedaljer.

God økonomi

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne oplever, at det økonomiske klima i øjeblikket er ganske favorabelt og har skabt et godt grundlag for at imødekomme landbrugets behov for innovation.

Patrick Pérard, der er formand for organisationen AXEMA, er enig i vurderingen og konstaterer, at markedet for landbrugsmaskiner og udstyr fortsatte med at vokse i 2012.

- Overordnet voksede det franske markedet med 18 procent i den første halvdel af 2012 og væksten ser ud til at fortsætte, siger han.

Han forventer, at landbrugsmaskinmarkedet i Frankrig i 2012 ender på 5,4 milliarder euro mod 4,6 milliarder i 2011.