Abonnementsartikel

Søren Gade kalder det "en klog beslutning", at transportafgiften er droppet.

En af de store kritikere af regeringens bebudede transportafgift - Landbrug & Fødevarers direktør Søren Gade - kunne i aftes glæde sig, da han så den sene tv-avis. Tidligere på dagen lod skatteminister Holger K. Nielsen (SF) sig interviewe til TV-Avisen på DR1, så sent på aftenen kunne Landbrug & Fødevarer glæde sig over aftenens udmelding.

- Det er meget positivt, at regeringens økonomiske ministre, Bjarne Corydon, Holger K. Nielsen og Margrethe Vestager har været åbne for dialog og truffet en særdeles klog beslutning. Det er til gavn for Danmark og danske arbejdspladser, siger Søren Gade i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

1.100 job i fare

Landbrug & Fødevarer har tidligere regnet sig frem til, at en transportafgift ville koste erhvervet én milliard kroner og 1.100 arbejdspladser.

Det Økologiske Råd beklager, at regeringen ikke længere vil indføre en transportafgift. Rådet påpeger, at en afgift ville sikre en anden adfærd, så lastbilerne i højere grad bliver fyldt op, og så forureningen med skadelige partikler bliver mindsket.

Samtidig påpeger Det Økologiske Råd, at en afgift - som allerede kendes fra Tyskland - også ville gælde udenlandske køretøjer, der kører i Danmark.