Dansk Folkeparti kommer ikke igennem med et forslag om skattefradrag for etablering af højhastigheds-netforbindelser. Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær argumenterede i Folketinget forgæves for, at der skal være en skattemæssig gulerod, som kan få flere folk - typisk i landområderne - til at få hurtigt bredbånd.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) var ellers en af dem, der var velvilligt stemt over for ideen i forslaget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den bagvedliggende tanke er fornuftig, og det er i tråd med regeringens politik, men regeringen støtter ikke forslaget. Regeringen arbejder efter en målsætning om, at alle danskere skal have adgang til en netforbindelse på 100 megabit i 2020, sagde Holger K. Nielsen i Folketinget.

Godt på vej

Regeringen kan ikke støtte forslaget fra Dansk Folkeparti, fordi det er ufinansieret.

- Selv om vi har sat ambitiøse mål, er vi godt på vej. Andelen af husstande, der har højhastighedsinternet er steget fra 38 til 65 procent fra 2011 til 2012. Det betyder ikke, at vi kan læne os tilbage og tro, at tingene går af sig selv, sagde skatteministeren, som fortalte, at regeringen af på vej med en plan for at sætte mere skub i det hurtige net.

Holger K. Nielsen ønskede dog ikke at uddybe, hvad planen går ud på. Han fastslog, at det er vigtigt med gode netforbindelser for at kunne skabe vækst, innovation og nye job.

- Men udviklingen skal ikke styres af fradrag, sagde skatteministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samfundssind

Socialdemokraternes ordfører, Trine Bramsen, fastslog, at netforbindelserne i store dele af Danmark ikke er tidssvarende.

- Det er et stort problem, og der er behov for, at vi tager initiativer. Det er ikke det samme som at sige, at Dansk Folkepartis forslag er godt og det bedste, sagde Trine Bramsen, som opfordrer netudbyderne til at vise samfundssind.

- Hurtigt internet kommer ikke af sig selv. Socialdemokraterne mener, at vil man sælge internet, løfter man en samfundsopgave, og det forpligter, sagde Trine Bramsen, som beklagede, at der er risiko for, at Danmark digitalt bliver opdelt i et A- og et B-hold. Den socialdemokratiske ordfører mente også, at der burde være sket noget mere under den tidligere regering.

- Så stod vi ikke her i dag, sagde Trine Bramsen, som mente, at en vedtagelse af Dansk Folkepartis forslag ville gå ud over dansk kernevelfærd.

Alle fradrag er gode

Konservative og Venstre støttede heller ikke Dennis Flydtkjærs og Dansk Folkepartis forslag, men det gjorde Liberal Alliance. Dog ud fra en betragtning om, at alle skattelettelser er af de gode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis Liberal Alliance sad med 80 millioner kroner, ville vi prioritere en generel skattelettelse, men vi støtter forslaget, fordi det betyder mindre skat, sagde ordfører Ole Birk Olesen.