Abonnementsartikel

NaturErhvervstyrelsen søger ny direktør. Fristen for at søge er 1. marts, og kravene til den nye direktør er mange.

NaturErhvervstyrelsen er en af de centrale myndigheder i forhold til landbruget, og dem der har lyst til at præge arbejdet i styrelsen under Fødevareministeriet skal i gang med at forfatte en ansøgning.

Den hidtidige direktør Pernille Andersen fratræder direktørposten 1. marts, og samme dag er der ansøgningsfrist, hvis man vil være ny chef for de 1200 ansatte i NaturErhvervstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stillingen er placeret i lønramme 40, hvilket udløser en årsløn på godt 900.000 kroner. Dertil kommer pension. Men så er der også hægtet mange krav op på direktøren.

Udvikling og besparelse

Den nye direktør skal eksempelvis både kunne udvikle og spare på fremtidige budgetter, vedkommende skal kunne lede forandringsprocesser, være forhandlingsvant på internationalt plan, have politisk tæft og være en dygtig kommunikator. Blandt meget andet.

Der er ingen formelle krav til vedkommnedes uddannelse, men der er ingen tvivl om, at erfaringen fra andre topstililnger i det offentlige eller private er en forudsætning for at blive placeret i NaturErhvervstyrelsens top.

"Styrelsens hovedopgave er at sikre realisering af politiske og faglige mål med fokus på professionel kundebetjening og effektiv drift herunder af et stort kontrolsystem samt at skabe en sammenhængende udvikling og administration af erhvervs og miljøpolitikken på området," står der blandt andet i jobopslaget.

Direktør retur

Den afgående direktør, Pernille Andersen, skal være ny chef for teknik- og miljøområdet i Københavns Kommune. Hun kom netop fra Københavns Kommune, da hun i efteråret 2011 blev direktør for den nydannede styrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om direktørens profil via dette link.