Abonnementsartikel

De fem kredse under LandboNord har netop uddelt priserne for godt landmandskab til fem landmænd.

Fem nordjyske landmænd- og landmandsfamilier er nu blevet prist for, at de er gode landmænd. Det er LandboNord, som i forbindelse med de årlige møder i de fem kredse, har uddelt priser for godt landmandskab.

I kreds 1 gik prisen til Dorthe og Svenning Christensen fra Lønstrup, som har smågriseproduktion, kødkvæg og gartneri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den grønne vogn

- Ud over landbrug har gartneri altid haft Svennings interesse, og i 1986 fik han ideen med at sælge grøntsager ved landevejen. Det blev starten på ”Den grønne vogn”, som er det helt store tilløbsstykke for både turister og lokalbeboerne. I dag drives der hektar med 40 forskellige slags grøntsager. Desuden driver han 150 hektar med traditionelle afgrøder, sagde kredsformand Hans Jørgen Boel i sin motivering af Dorthe og Svenning Christensen.

- I 2008 modtog Svenning Nordeas Landbrugspris, så vi kan vel sige, at det er på tide, at vi også inden for landbrugets egne rækker sætter pris på Svennings store virke, sagde kredsformanden.

LandboNords kreds 2 har uddelte priserne til Karoline Holst og Frode Thule Jensen fra Østervrå. De har malkekvæg. Kreds 3 pegede på Gitte og Jens Palsgaard Nielsen fra Aabybro, som har slagtesvineproduktion og får.

Kreds 4 uddelte prisen til Anne og Bjarne Bonnestrup i Stenum, som producerer smågrise, mens kreds fem uddelte prisen til Anders Bo Petersen fra Øster Hassing.

Kopi af bronzefigur

Prisen består af en bronzeskulptur ved navn ”Spiren”, som er en model af en større bronzefigur, der er opstillet uden for LandboNords rådgivningscenter i Brønderslev og udført af kunstneren Flemming Holm fra Hjørring.