Abonnementsartikel

Frijsenborg og Wedellsborg Godser ser flest fordele ved originale reservedele.

Debatten om originale reservedele kontra uoriginale dele blusser op af og til, uanset om man snakker biler eller landbrugsredskaber. Nu har man på godserne Frijsenborg og Wedelsborg fundet anledning til at slå et slag for de originale dele, som de trods alt finder bedst.

- Fordelene ved at anvende originale sliddele bliver ofte diskuteret, og jeg vil bare sige, at brugen af originale sliddele giver os adgang til en stor viden og ekspertise. Det er således sket mere end en gang, at en medarbejder har fået et godt råd fra enten vores forhandler eller Kverneland, og det har betydet bedre anvendelse af vores plove. At det samtidig har betydet nedsat slid er jo kun en ekstra fordel, siger driftsleder på Wedellsborg Gods, Henrik Galsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er ikke, fordi man på de to godser mangler erfaringer med de uoriginale alternativer.

- Efter at vi i et par sæsoner har kørt med uoriginale dele på vores plove, må vi konstatere, at det fungerer bedst for os at køre med originale reservedele. Det kan godt være, at vi i indkøbet sparer lidt i første omgang ved at købe uoriginale dele, men regner vi hyppigere udskiftning af f.eks. fiberklodser og spidser med, så er der ingen tvivl, siger forvalter på Frijsenborg Gods, Christian Ejby, der også slår på, at den forlængede garanti på eksempelvis rammer kun gør beslutningen lettere.

Wedellsborg og Frijsenborg Godser omfatter 3.250 ha landbrug.