Abonnementsartikel

Fødevarestyrelsen har udtaget prøver fra et slagteri i Jylland. Resultaterne kommer i næste uge.

Ifølge DR Nyheder er et dansk slagteri netop nu under mistanke for at blande oksekød op med hestekød og solgt det til restaurationer. Fødevarestyrelsen har på baggrund af mistanken udtaget vareprøver fra et slagteri i Jylland.

- Vi har i Fødevarestyrelsen haft øje på danske slagtehuse for at se, om der kunne være sket en sammenblanding her. Fødevarestyrelsens rejsehold har været ude og kontrollere forskellige slagtehuse, og der er et enkelt slagtehus, hvor de ikke er overbevist om, at de har holdt hestekød og kvægkød adskilt, siger fødevareminister Mette Gjerskov til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun understreger, at der nu er foretaget prøver af kødet for at se, om mistanken er rigtig. Det pågældende slagteri lever af at sælge oksekød til pizzaer. Flere af slagteriets kunder er også ved at blive undersøgt.

Der er nu blevet taget prøver at kødet, og resultaterne af analyserne kommer ifølge DR i næste uge.

- Vi tager det meget alvorligt, hvis der kan være nogen risiko for, at forbrugerne er blevet snydt. Min opfordring er, at alle i fødevarebranchen skal se på, hvem der er deres leverandører, siger Mette Gjerskov til DR.

Mærkningen afgørende

Fødevarestyrelsen er især optaget af, om der har stået på pakningerne, at der var tale om hestekød.

- Man må jo gerne sælge det, men folk skal bare vide, hvad det er, de køber, siger hun og understreger, at det vil være en politisag, hvis kunderne ikke er blevet opmærksomme på, hvis de har købt hestekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Diskussionen om hestekød er blusset op, efter det er kommet frem, at der er fundet hestekød i oksekødsvarer i Irland, Storbritannien, Frankrig, Sverige og Tyskland, og at kødet med overvejende sandsynlighed også er solgt i Danmark.

Sagen begyndte for en måned siden, da den irske fødevarestyrelse meldte ud, at der var fundet heste-dna i hamburgere, som blev solgt i Irland.