Abonnementsartikel

Twinca A/S, der producerer foder- og strømaskiner til pelsdyrbranchen, har indgået en salgs- og serviceaftale med Anker Bjerre A/S og Lemvig Maskinforretning A/S.

Twinca A/S, med hovedsæde i Vinderup, har produceret selvkørende maskiner til pelsdyrbranchen i mere end tyve år. Produktionen er koncentreret om fodermaskiner og maskiner til udlægning af halm.

Fodermaskinerne produceres i flere varianter og med tanke på 600 - 2.000 liter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er en forholdsvis lille producent, og for at få plads i markedet, satser vi benhårdt på produktudvikling. Vi var de første med miksere i fodermaskinerne, og vi tilbyder markedets mest præcise foderpumpe, som holder en ensartet dosering i hele pumpens levetid, siger Klaus Strøm Kristensen, indehaver af Twinca A/S.

For avanceret

Twinca startede oprindeligt med af producere bugserede og selvkørende maskiner til udlægning af halm på minkbure.

- Set i bakspejlet var vi nok lidt for ambitiøse i udviklingen af de første maskiner. De blev for store og avancerede i forhold til det daværende behov. Men tiden har været med os, og i dag passer vores selvkørende Twinca Track halmudlægger, som læsser en minibigballe på 180 centimeter, perfekt til nutidens farme, siger Klaus Strøm Kristensen.

Kendskab til branchen

Salgs- og serviceaftalen med Anker Bjerre og Lemvig Maskinforretning dækker det midt- og vestjyske område. Twinca har valgt at samarbejde med de to maskinforretninger, da de i forvejen tilbyder produkter til pelsdyrbranchen og har et godt kendskab til branchen.

- Vi har rigtig mange Shäffer minilæssere kørende hos pelsdyravlere. Mange af dem er monteret med specialudstyr til udlægning og opsamling af halm samt til vask og desinfektion af farmen. Tilbehøret har vi udviklet og designet i et samarbejde med avlerne. Vi har derfor rigtig god kontakt til de midt- og vestjyske minkfarme, og vi er derfor glade også at kunne tilbyde kvalitetsprodukterne fra Twinca, siger Børge Ørgaard, direktør i Lemvig Maskinforretning, som ejer de to maskinforretninger sammen med fire kollegaer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En tredjedel eksport

For Twinca er hjemmemarkedet vigtigt, men ud over det danske marked satser den vestjyske virksomhed også hårdt på markedet i blandt andet Baltikum, Spanien, Kina og Nordamerika.

- Vi eksporterer cirka en tredjedel af produktionen og har netop sendt en fuldt udstyret servicevogn til Litauen. Herfra skal den yde service til vore kunder i de baltiske lande, siger Klaus Strøm Kristensen.