Formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, er i en kommentar ude efter Landbrugets Finansieringsbank. Han konstaterer, det er helt hen i vejret, at man skal betale 750.000 kroner over de første fem år for at få stillet en kassekredit til rådighed.

Henrik Mortensen gør i sin kommentar opmærksom på, at selv om Landbrugets Finansieringsbank kun vil have de stærkeste producenter, er det også muligt, da de svageste producenter er væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Økonomisk bremseklods

-Tanken bag Landbrugets Finansieringsbank var at løsne op for den fastfrosne situation på lånemarkedet og yde effektive og veldrevne landbrug den nødvendige finansiering i forbindelse med udvidelser eller generationsskifter. I stedet er banken med sine ublu gebyrer endt som en økonomisk bremseklods, der stik imod hensigten nærmest modarbejder vækst og udvikling i landbruget, skriver Henrik Mortensen i et nyhedsbrev.

Hvad synes L&F?

-Landbrug & Fødevarer investerede 30 millioner kroner i den ny bank uden at sikre sig, at deres medlemmer nogensinde ville få glæde af den. Gad vide, om de selv mener, at de har fået den vare, de har betalt for, spørger formanden.

Kun for de desperate

- De eneste, der får noget ud af det her, er de ansatte i banken og rådgivningsfirmaerne. Under de givne omstændigheder vil Landbrugets Finansieringsbank kun kunne tiltrække dem, der desperat ønsker sig en ny bankforbindelse, men som næppe får lov til at blive kunder, skriver Henrik Mortensen.

- Effektive landbrug med gode resultater og dygtige ejere og driftsledere ved roret vil til gengæld gøre alt, hvad de kan for at slippe for at blive kunder i den ny bank, skriver svineformanden.