- Nu har vi helt styr på, hvor meget af de forskellige fodermidler vi fylder i fuldfoderet, og vi holder hele tiden det rette forhold mellem ingredienserne - selv hvis vi justerer den samlede mængde foder, fordi der er færre eller flere dyr i flokken.

Sådan begrunder Jørgen Spangsberg valget af "Dairy Feeder" fra BvL til at styre fodringen af besætningens dyr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Personlig digital assistent

Dairy Feeder består af en håndterminal - en såkaldt "personlig digital assistent" (PDA), en bluetooth-sender som kan kommunikere med fuldfoderblanderens vægt og et online program, der holder styr på det hele.

- Vi har brugt systemet siden juni 2012, og jeg synes, det er nemt at finde rundt i. Håndterminalen har jeg med mig i læsseren, og her kan jeg blandt andet se, hvor meget foder jeg har hældt i blanderen i forhold til recepten, forklarer Jørgen Spangsberg.

Skoledreng blander bedre

I/S Spangsberg har to skoledrenge ansat på deltid, og den ene blander kraftfoder og de forskellige råvarer om eftermiddagen på de dage, hvor han er der.

- Han er rent faktisk den, der går allermest op i blandenøjagtigheden, og når vi sammenligner os, så er han den, der er bedst. Han ringer ligefrem og beklager, når han har hældt 20 kg for meget i. Det skal ses i forhold til, at alle råvarer ligger løst i et planlager, og han skal læsse med en gummiged, forklarer Jørgen Spangsberg.

Vanskelig ensilage

Han mener dog også, at det straks er vanskeligere at dosere ensilage helt nøjagtigt, fordi ensilagen tit hænger sammen i klumper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men der går da lidt sport i den, når man hele tiden kan følge med på skærmen, hvor meget man i forhold til recepten har fyldt i, siger han.

Læs mere om Dairy Feeder næste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 15. februar.