Der er mangel på reservedele til landbrugsmaskiner i store dele af verden, hvor man sjældent ser en så organiseret forhandlerstruktur som den danske.

Samtidig har danske maskinhandlere meget velforsynede reservedelslagre med både nye og gamle reservedele. Men hidtil har den polske landmand, der mangler en bestemt del til for eksempel sin gamle traktor, haft svært ved at finde delen, mens den samme del kunne ligge og samle støv hos en dansk maskinhandler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er det paradoks, som firmaet Webparts nu har løst, så det nu er nemt for begge parter at finde hinanden.

- Vi giver med Webparts de danske maskinhandleres lager fornyet værdi og hjælper samtidig Europas 13,5 millioner landmænd - ja i princippet landmænd i hele verden - med at finde lige præcis den reservedel, de står og mangler, siger administrerende direktør Rasmus Thing fra firmaet Webparts, der står bag den nye portal.

Webparts er en del af Fagbladsgruppen, som står bag blandt andet Maskinbladet, og indgår i det internationale netværk UsedTecWorld, der består af 28 internationale maskinportaler, blandt andet maskinbladet.dk.

Overvældende succes

Rasmus Thing glæder sig over den overvældende succes, som Webparts har oplevet, allerede inden portalen for alvor gik i luften i begyndelsen af februar.

Opbakningen har været massiv fra de danske maskinhandlere, og allerede nu ligger der reservedele fra maskinforretninger 45 forskellige steder i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har allerede 800.000 varenumre - heraf flere end 500.000 unikke varenumre - som repræsenterer flere millioner reservedele i web-shoppen, siger Rasmus Thing.

Dermed repræsenterer de mange reservedele også meget store værdier hos de danske maskinhandler, som med Web-parts.com får en ny og unik adgang til at omsætte dem.

Web-parts.com findes allerede i en polsk udgave foruden en dansk og en engelsk version, og Rasmus Thing har da også klare ambitioner om at udbrede kendskabet til Webparts ude i Europa.

Allerede den 5. marts har han en stor præsentation på den danske ambassade i Polen, hvor landboforeninger og interesseorganisationer får mulighed for at lære konceptet at kende. Derigennem forventer Rasmus Thing at nå ud til de menige landmænd i Polen, som uden Webparts ikke har en chance for at vide, hvad der gemmer sig bagest på de danske maskinhandleres reservedelshylder.

Se den nye portal her.