Den europæiske kødskandale, hvor hestekød er havnet i færdigretter - får nu også de danske myndigheder til at reagere. Fødevareminister Mette Gjerskov og Fødevarestyrelsen intensiverer kontrollen af færdigvarer i supermarkeder.

- Jeg synes, det er noget svineri, det vi har været vidne til i den senere tid, og jeg kan ikke forstå, at nogen vil være bekendt at svindle med fødevarer på den måde. Jeg er glad for, at der er ved at blive kastet lys over den her sag, men indtil vi har fået vendt hver en sten, så strammer vi altså kontrolskruerne, siger Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kontrol i tre dele

Kontrollen består af tre dele:

Fødevarestyrelsen screener andre færdigretter i den danske detailhandel.

Fødevarestyrelsens kontrollører undersøger, om virksomhederne har trukket de varer tilbage, som de har lovet i forbindelse med hestekødsskandalen.

Fødevarestyrelsen følger op på de analyser, detailhandlen laver af de varer, der er taget af hylderne.

Overlagt svindel

-Alt tyder heldigvis på, at de her fuskevarer ikke har været i danske supermarkeder, men for mig er det vigtigt, at vi går ekstra grundigt til værks, når vi ser sager som den her, så danske forbrugere ikke bliver snydt, siger Mette Gjerskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun tilføjer, at det ikke nødvendigvis er nemt af forhindre snyd, da der ifølge ministeren er tale om overlagt svindel i den aktuelle sag.