Det største antal kunder, det største antal skind til salg, de højeste priser på skind og altså også rekord i omsætningen. De danske minkavleres formand, Tage Pedersen, var glad og stolt, da han i sidste uge udtalte, at flere rekorder blev slået på den seneste minkskinds-auktion, som rundede tre milliarder kroner.

Også chefkonsulent Palle Høj fra rådgivningscenter Heden & Fjorden fortæller om positive meldinger fra minkavlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores kunder er rigtig glade for at få en god indkomst. Efter flere år med stigende minkpriser har der været snak om stagnation eller fald i prisen, men det oplever vi altså ikke endnu, siger Palle Høj.

Strategi for investering

Faktisk blev omsætningen så stor, at den slog den samlede omsætning på alle Kopenhagen Furs auktioner i 2008.

- Minkavlerne ved godt, at priserne på et tidspunkt falder, og derfor er det vigtigt at sørge for at sikre sig, mens tiderne er gode. Det kan derfor være fornuftigt at lægge penge til side og eventuelt overveje, hvordan de investeres fornuftigt. Det gør rigtig mange minkavlere allerede, så det skal der lyde stor ros for, siger Palle Høj.

Kinesere vil købe farme

Det er en utrolig stor efterspørgsel fra Kina, der er skyld i de høje priser. Efterspørgslen er så stor, at kineserne besøger Danmark for at opkøbe danske farme – endnu har de ikke kompetencerne til at avle skind, der er af samme kvalitet som de danskproducerede.

- Der er ingen tvivl om, at den voksende middelklasse i Kina udgør et stort potentiale for Danmark. Det gælder ikke kun mink, men også andre fødevarer og landbrugsprodukter, forudser Palle Høj.