På Lorenz Alnors kontor hænger et kort fyldt med knappenåle. De cirka 40 nåle afspejler de Fiona forhandlere, som han har besøgt de sidste to-tre måneder.

Lorenz Alnor er ansvarlig for salget i Danmark, og han har været på rundtur hos mange af virksomhedens danske forhandlere for at fortælle om samarbejdet med polske Expom. Et samarbejde, der betyder, at Fiona Maskinfabrik nu udvider sit produktsortiment markant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis vi ser bort fra plove har vi nu et komplet jordprogram. Det er nødvendigt at have et bredt program i dag. Dels så vores forhandlere ikke behøver besværet med at handle med mange forskellige leverandører og dels for slutbrugeren, der kan få det hele færdigmonteret fra os, siger Lorenz Alnor.

Samarbejdet med polske Expom begyndte for et par år siden, da Fiona Maskinfabrik søgte efter en virksomhed i Østeuropa, der kunne stå for en del af deres svejsearbejde.

Forhandlere og landmænd kan kigge forbi

Fiona Maskinfabrik blev imponeret over kvaliteten af Expoms arbejde og valgte at etablere et samarbejde. Da polske Expom foreslog at sælge nogle af Fionas såmaskiner i Polen, og det samtidig blev vurderet, at der er et stort potentiale i at kombinere virksomhedernes produkter, slog Fiona til.

- Deres produkter er af en vanvittig god kvalitet, der til fulde kan måle sig med vestligt niveau. De kender virkelig kvalitetskravene til landbrugsmaskiner og har stor erfaring med produktionen af dem. Jeg blev virkelig forbløffet, da jeg så produkterne for første gang, siger Lorenz Alnor.

Han er i færd med at etablere et fremvisningslokale ved fabrikken i Bogense, så både landmænd og forhandlere kan kigge forbi og se de nye produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis der er nogen, der skulle være bekymrede for kvaliteten af produkterne, synes jeg, de skal kigge forbi og se dem selv, siger Lorenz Alnor.

Klar med konkurrencedygtige priser

Fiona Maskinfabrik har også i 2012 en 200 kvadratmeter stand på Agromek, hvor halvdelen af pladsen er sat af til Fiona og halvdelen til Expom. To af Expoms medarbejdere kommer fra Polen for at hjælpe med at præsentere produkterne.

- Det er lidt et eventyr og meget spændende. Jeg er ret spændt på responsen på Agromek. Ind til videre har forhandlernes respons været god, siger Lorenz Alnor.

Han nævner produkternes priser som noget, der virkelig vil booste produkternes konkurrencedygtighed. Nogle produkter vil nemlig kunne sælges til langt under konkurrenternes grundet det lavere lønniveau i Polen.

Eksempelvis vil Fionas Maximus tromle på 12 meter ifølge Lorenz Alnor kunne give kunden en stor besparelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer, at samarbejdet med Expom vil have en positiv effekt på vores produkter og give os en væsentligt større omsætning, siger Lorenz Alnor.

I Danmark vil produkterne blive markedsført under navnet Fiona Expom nettoline produkter. I Polen kaldes produkterne Expom Fiona.

Flere produkter er på vej

Expom producerer en lang række produkter, og Fiona Maskinfabrik har derfor udvalgt de produkter, der prismæssigt er bedst, og som landmændene vil kunne genkende.

Expom produkter er ikke udbredte i Danmark, og Fiona Maskinfabrik glæder sig derfor til at introducere dem på markedet.

- Med tiden vil vi helt sikkert introducere flere produkter, men vi vælger i første omgang at satse på dem, som vi tror, der er størst salg forbundet med, siger Lorenz Alnor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fiona Maskinfabrik har kunnet mærke finanskrisen, men mener alligevel, at det er et godt tidspunkt at introducere de nye produkter.

- Samarbejdet giver billigere produkter til slutbrugerne, og det er nøjagtig det, de skal bruge i de her tider. Kvaliteten er i top, og teknisk er de helt med i førersædet, så vi har høje forhåbninger, siger Lorenz Alnor.