Abonnementsartikel

Skandalen med hestekød i færdig-lasagne udvikler sig - måske. Nu er der rygter om, at rumænske æsler også er havnet i kødet.

Det er sikkert en ringe trøst for dem, der berettiget vrænger på næsen over, at de - måske - har spist en færdigret med hestekød. Men nu viser det sig, at der også kan være blandet æselkød i visse produkter. Det skriver den britiske avis The Independent ifølge Ritzau.

Flere franske supermarkedskæder har trukket lasagneretter tilbage fra der butikker, efter at der er fundet hestekød i retter fra det svenske firma Findus. Mistanken er, at det er heste- og æselkød fra Rumænien, der er havnet i færdigretterne i en blanding med oksekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hestetrukne køretøjer

En mulig forklaring på, at der er heste- og æselkød fra Rumænien i produkterne, er, at Rumænien indtil for få år siden havde i hundredtusindvis af hestetrukne køretøjer. Myndighederne ønskede disse køretøjer - med heste - væk, og derfor er massevis af heste og æsler blevet slagtet, og muligvis er noget af heste- og æselkødet endt helt udeklareret i lasagnen til de franske forbrugere.

Ministre mødes

Ifølge The Independent er det i den franske fødevaresektor at skryderierne om æselkødet er i omløb. I dag, mandag, mødes den franske forbrugsminister og landbrugsminister med de relevanter parter for at drøfte skandalen.