Abonnementsartikel

Poul Elong Jensen er 52 år og har netop tager grundforløbet på Morsø Landbrugsskole.

Poul Elong Jensen er 52 år og har netop modtaget Morsø Landbrugsskoles legat, der hvert halve år gives til en elev, der har gjort sig særlig positiv bemærket. Han er den ældste elev nogensinde, der har taget et grundforløbsbevis på skolen – og samtidig er han faldet utrolig godt ind blandt de unge elever på Landbrugsskolen.

Hans positive indstilling og helhjertede tilgang til uddannelsen og de unge mennesker, var så iøjnefaldende, at skolen nu har givet ham legatet på 2000 kr. Da forstander Thomas Schlichting holdt tale, lød det blandt andet således:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At du ikke er gammel hverken af alder eller sind har vi kunne konstatere under dit ophold her på skolen. Du har altid en positiv indstilling til tingene og går foran med arbejdet. Du er tålmodig og rolig og farer ikke op i en spids – men ser lige, hvad der bydes på. Vi har haft en del "ældre" elever, men sjældent én der har gået så helhjertet og konstruktivt til sagen – både i forhold til det faglige – og i forhold til det at være sammen med unge, sagde forstander Thomas Schlichting.

Voksenlærling

For Poul Elong Jensen fra Ørding på Mors har tiden på skolebænken været en positiv oplevelse. At han fik muligheden skyldes hans tillidsrepræsentant i Skov & Park i Morsø Kommune.

- Det er et led i en jobrotation, hvor jeg har fået en voksenlæreplads med fuld løn, og så er der kommet en arbejdsløs ind på min plads i Skov & Park. Det synes jeg da er en win-win situation. Jeg får en uddannelse og han kommer i job, siger Poul Elong Jensen.

Gartnerassistent

Oprindeligt arbejdede han som automekaniker, og de sidste fire år har han arbejdet som ufaglært sammen med en gartner i Skov & Park i Morsø Kommune. Om kort tid flytter Poul Elong Jensen til Sandmosen ved Brovst for at tage hovedforløbet, hvor han skal være halvanden måned væk fra familien. Om alt går vel kan han om halvandet år kalde sig gartnerassistent.