Nu bliver det lidt nemmere for landmænd, der har et mindre jordtilliggende, at gå i marken. Måske ikke, når de skal ud at pløje eller så, men når de skal arbejde med administrationen af deres jord. De mindre jordbrugere kan nemlig slippe for besvær og bekymringer med at få udarbejdet markplan, gødningsregnskab og EU-ansøgning.

Rådgivningsselskabet LRØ lancerer fra den kommende sæson to nye elektroniske systemer, Nemmark og NemEU, som gør alt det papir- og lovmæssige arbejde enkelt, overskueligt og nemt at komme om ved, oplyser chefkonsulent Lars-Ejler Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deltidslandmænd

- Vi fornemmer, at der vil være en stor interesse i målgruppen af deltidslandmænd, siger han og tilføjer, at geografien ikke spiller nogen rolle, netop fordi alle data udfyldes på in-ternettet hjemme ved pc’en. Mange i denne gruppe har efterlyst et enkelt og overskueligt system, og vi har også hørt fra mange, at de gerne vil have en fastpris-ordning. Vi prøver nu at efterkomme dette ønske med vores to nye produkter, siger Lars-Ejler Hansen.

Fra to til 30 hektar

Planteavlskonsulent Chris Skou Nielsen fortæller om det nye tilbud, Nemmark, at det henvender sig til jordbrugere med mellem to og 30 hektar, som skal have udarbejdet gødningsregnskab, gødningsplan og EU-ansøgning.

- Man får en sikkerhed for, at alt er i orden og at tingene sker til rette tid. Hertil kommer, at man kan få optimeret sin kvælstofkvote og sine tilskudsmuligheder og i det hele taget få alle de nye regler indarbejdet på den bedst mulige måde, siger han.

EU-ansøgninger

NemEU er skabt til jordbrugere på under 10 hektar, der kun skal have udarbejdet EU-ansøgning og som ikke har behov for gødningsregnskab og gødningsplan.

- Med dette tilbud kan vi på en nem og hurtig måde hjælpe mindre jordbrugere med at få deres EU-hektarstøtte, siger Chris Skou Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det eneste man skal gøre, er at udfylde nogle sider på internettet med let forståelige spørgsmål.

- Vi skal vide, hvor mange hektar, der drives, hvilke afgrøder, der er og hvor mange dyr, man eventuelt har. Herefter klarer LRØ resten, siger Lars-Ejler Hansen.