Abonnementsartikel

DLG's medlemmer får andel i koncernens rekordoverskud på 304 millioner kroner efter skat.

De 30.000 medlemmer i DLG a.m.b.a. får også i år direkte del i koncernens overskud, idet DLG’s repræsentantskab igen i år har valgt at deklarere 40 procent af nettoresultatet efter skat som overskudsandele til medlemmerne.

Overskudsdeklareringen i regnskabsåret 2012 udgør dermed 121,5 millioner kroner. Det er en stigning på fire procent i forhold til sidste år, hvor beløbet var på 116,8 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Procenttallet for overskudsandelen til medlemmerne er steget stødt de seneste år. I 2004 udbetalte DLG 25 procent af nettoresultatet efter skat til medlemmerne. Senere steg det til 30 procent, og de seneste tre år er der blevet udbetalt 40 procent til medlemmerne. Samtidig er koncernens indtjening steget stødt gennem årene.

657 mio. kr.

- 2012 har været et meget tilfredsstillende år for DLG-koncernen, og vi har levet op til vores mål om at skabe værdi til gavn for vores kunder og ejere. Samtidig er vi lykkedes med at udvikle vores aktiviteter på det internationale marked. Det har resulteret i rekorder på bl.a. omsætning og nettoresultat. Den succes udmønter sig nu også konkret til medlem-merne”, siger Niels Dengsø Jensen, formand for DLG.

Det er 17. år i træk, at DLG har kunnet deklarere overskudsandele til sine ejere. I den periode er der samlet overskudsdeklareret mere end 657 millioner kroner. Men formand Niels Dengsø Jensen fremhæver, at det særligt er de seneste år, det er gået stærkt.

- Over halvdelen af overskudsdeklareringen er sket de seneste tre år, siger han.