En ny, stærk strategisk alliance har fundet sted i den danske kartoffelbranche, idet Danespo har købt 20 procent af aktierne i Thorsens Chipskartofler A/S.

Ifølge en meddelelse fra DLG, moderselskab til Danespo A/S, begrundes aktiekøbet med et ønske om at styrke den danske eksport af industri- og spisekartofler og generelt at styrke den danske sortudvikling på området.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Danespo skal også overtage den produktion af læggekartofler, som Thorsens Chipskartofler hidtil selv har stået for.

- De stadigt stigende kvalitetskrav fra danske og europæiske industrikunder har vist, at det er nødvendigt med stor produktionskapacitet og fleksible leverancer. Hvis dansk kartoffelavl skal kunne matche fremtidens krav, er en fortsat konsolidering i branchen nødvendig, siger Steen Bitsch, administrerende direktør i Danespo.

Stor erfaring

Danespo har mange års erfaring på det internationale marked, og det komplementerer den store erfaring med produktion og distribution hos Thorsens Chipskartofler. Samtidig har Danespo’s etablering på det tyske industrimarked skabt grundlag for betydelige synergier mellem de to selskaber.

- Vi forventer at stå stærkere på den internationale scene og ser oplagte effektiviseringsmuligheder mellem de to selskaber. Endvidere forventer vi, at det formaliserede samarbejde vil resultere i en mere konkurrencedygtig afregning til avlerne og skabe basis for øget vækst i de to selskaber, siger Steen Bitsch, og fortsætter:

- Det bliver et spændende samarbejde med endnu flere muligheder, som vil kunne tiltrække, uddanne og fastholde branchens dygtigste medarbejdere, og så forventer vi absolut også, at alliancen vil medføre resultater hele vejen fra jord til bord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimisme om samarbejde

Også hos Thorsens Chipskartofler er man optimistisk om det nye samarbejde, der træder i kraft 1. marts 2013. Thorsens Chipskartofler har i øjeblikket en vækst på gennemsnitligt 20 procent om året, og muligheden for at samarbejde med en solid og bredtfavnende partner er derfor kærkommen.

- Vi ser et stort potentiale i samarbejdet med Danespo, som arbejder over det meste af verden og har sine styrker på andre fronter end Thorsens Chipskartofler. En kombination af de to selskabers ekspertiser vil styrke begge selskaber og dermed den danske kartoffelbranche som helhed, siger administrerende direktør Erik Thorsen, Thorsens Chipskartofler.