Den rummer mange komponenter fra AGCO, men i det samlede billede er den helt sin egen, denne Tribine, som er verdens første knækstyrede mejetærsker. Skaberen er Ben Dillon fra Indiana, og han mener selv, at den kan gå hen og blive den største nyhed, siden man så de første mejetærskere i 1940'erne.

Ben Dillon har arbejdet på sagen siden 1997, og den nuværende Tribine er faktisk den fjerde forsøgsmodel. I den første version tog han bare en Kinze kornvogn og spændte efter en traditionel mejetærsker. Og derfra var der ikke langt til næste skridt - at kombinere de to enheder og give hele herligheden firehjulstræk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt i alt har Ben Dillon fået patent på 28 tekniske nyskabelser, som hans Tribine rummer. Han mener selv, at det væsentlige er den hurtighed, hvormed tanken kan tømmes - det tager nemlig kun to minutter, og meningen er, at den skal læsse af i en vogn, hver gang den når hen for enden af marken. Og den aflæsning foregår altså i en ruf, så man ikke skader markerne unødigt med traktorer og vogne, der kører frem og tilbage.

Opfinderen slår også på, at Tribine i kraft af en meget lav vægt er skånsom mod jorden i forhold til strukturskader, ligesom den kun efterlader to hjulspor. Når den er læsset, vejer den ifølge skaberen mindre end en 200-hestes traktor med fuldt læsset kornvogn.

Tribine havde sin udstillingsdebut på landbrugsmessen AG Connect Expo & Summit i Kansas City for nylig, hvor interessen var enorm.