Abonnementsartikel

Naturerhversstyrelsen fandt for mange overtrædelser hos økologerne i 2011, når det gælder staldforhold og dyrevelfærd. Derfor sætter kontrollen ekstra fokus på de områder gennem anmeldte og uanmeldte kontroller i de kommende måneder.

Naturerhvervsstyrelsens økologikontrol sætter i de kommende måneder fokus på staldforhold og dyrevelfærd, hvor der både vil blive gennemført anmeldte kontroller og uanmeldte stikprøvebesøg hos økologerne. Detskriver Naturerhvervsstyrelsen i deres nyhedsbrev. 

Det ekstra fokus begrunder de i, at statistikken for 2011 viser, at der er for mange overtrædelser hos økologerne, når det gælder staldforhold og dyrevelfærd i vinterperioden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God dyrevelfærd skal sikres gennem gode staldforhold

- Økologiske dyr tilbringer væsentligt flere timer i stalden om vinteren end om sommeren. Opstaldningsforholdene skal leve op til en række krav for, at den gode dyrevelfærd bliver opretholdt, skriver de og lister en række krav, som skal sikre god dyrevelfærd i stalden:

Økologikontrollen fandt i alt 462 overtrædelser i 2011, hvor 62 var inden for kategorien "Staldforhold og dyrevelfærd", mens 46 var inden for "Lejeaftaler og strøelse". og 18 var inden for "Utilstrækkelig behandling".

Du kan gratis hente vejledningen om økologisk jordbrug som en PDF her.