Abonnementsartikel

Økologien fylder på Irmas hylder, og nu kommer der også snart en pokal på direktørens bord.

Den danske fødevarekæde Irma bliver hyldet for sit økologiske engagement, når verdens største økologi-messe, BioFach, foregår i Nürnberg i midten af februar. Irma modtager prisen sammen med tre andre store, internationale supermarkedskæder.

Det er det tyske magasin "Ein Hertz Für Bio", der sammen med BioFach uddeler den internationale pris, som gives til dagligvarebutikker, der gør en særlig aktiv indsats for økologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

20 år i front

Juryen tildeler Irma prisen med følgende begrundelse: "Irma har igennem 20 år været i front, hvad angår økologi i detailbranchen. Irmas stærke partnerskab med lokale avlere har i unik grad medvirket til at styrke og udvikle markedet for økologiske kvalitetsprodukter".

Over 20 procent i økologi

Hos Irma vækker prisen naturligvis begejstring:

- Vi er meget stolte og glade over, at vores indsats for at udvikle og sælge nye økologiske kvalitetsfødevarer er blevet bemærket internationalt. Siden Irma slog dørene op for 125 år siden, har vi haft fokus på kvalitet, og for os handler økologi netop om kvalitet. I de økologiske varer anvendes ingen kemiske genveje til velsmag. Det er den rene vare, man får med økologi, siger Uffe Frovst, der er indkøbsdirektør hos Irma.

Ifølge Uffe Frovst udgør de økologiske varer et stykke over 20 procent af Irmas samlede omsætning, hvilket er det højeste for en kæde i Danmark.

16 danske virksomheder på messe

16 danske, økologiske virksomheder deltager på BioFach. De har en fællesstand. Foruden Irma modtager også den tyske kæde "Tegut", franske "Auchan" og "Norma" fra Østrig en pris. .