Det var en stor dag for både importør, forhandler og kunde, da LMB Danmark forleden rundede 1.000 solgte Claas traktorer, siden introduktionen af Claas traktorerne i Danmark i 2006.

Jubilæumstraktoren blev solgt hos Traktor & Høstspecialisten i Grundfør nær Hinnerup, hvor man samtidig afsatte endnu en ny Claas, som tilfældigvis var forretningens nummer 200.

Artiklen fortsætter efter annoncen

15 nye Claas-traktorer

Begge nye Claas traktorer gik til en meget trofast kunde, nemlig Borum Østergaard vest for Aarhus. Gårdens driftsleder Casper Højte har i flere år placeret flest muligt af gårdens indkøb hos forhandleren i Hinnerup. Det er med tiden blevet til op mod 15 nye Claas traktorer og for nylig endnu et par mejetærskere.

På det cirka 1.000 hektar store markbrug samt tilhørende svinefarm skifter man ud i den omfattende maskinpark efter et fast mønster.

Forkromet udstødning

Traktorforhandlerens solgte Claas nummer 200 er en helt standard Claas Arion 650 Cebis med 184 heste. Den anden - traktor nummer 1.000 i importørsammenhæng - er en Claas Axion 850 Cebis med 268 heste. Importøren har i anledning af salgsjubilæet og uden beregning for kunden pyntet den sidste lidt ekstra op med sort lakering, jubilæumsstafferinger og en forkromet udstødning, som nok skal få traktorentusiaster til at spærre øjnene op.

- Vi har givet den lidt ekstra på ”lir-faktoren”, da vi mener, at det er værd at markere. "Fra 0 til 1.000 på seks år", lyder måske ikke af meget, men med et helt nyt mærke på traktorsiden og et traktormarked, som de seneste år har været lidt omtumlet, er vi stolte af nu at runde Claas traktor nr. 1.000, og det giver os blod på tanden til at nå de næste tusind endnu hurtigere, siger marketingchef Morten Jørgensen, LMB Danmark.

Tilliden er vigtigst

Trods den iøjnefaldende sorte sag ser Borum Østergaards driftsleder ret nøgternt på det. For ham er det vigtigt, at samarbejdet med forhandleren er godt, og tilliden er i orden. Også pris, kvalitet og opbakning fra importøren og producenten finder han vigtig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Traktor & Høstspecialisten er en god forhandler med dygtige folk. Priserne ligger i den rigtige ende. Og når noget går i stykker - og det vil jo altid forekomme uanset mærke - så er både Claas-folkene og forhandleren gode til at få løst problemerne i en fart, siger Casper Højte.

- Vi skal være på pletten, også hvis en af de maskiner, vi har solgt, havarerer ude i marken, siger Allan Mahler, Traktor & Høstspecialisten.

Én forhandler sælger 20 procent

Hos LMB Danmark glæder sig over at have en forhandler, der helt alene har sørget for 20 procent af afsætningen af Claas-traktorer på det danske marked siden 2006.

- Ja, salgsmæssigt er det vores største forhandler. 200 traktorer på seks år er rigtig godt, siger salgs- og produktchef Lars Johnsen, LMB Danmark.

De to nye Claas traktorer er nu i drift på Borum Østergaard. Den ene - den sorte Claas Axion 850 - kommer til at køre meget med gyllevogne, mens den mindre Arion 650 kommer til at køre meget med marksprøjte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meget tyder på, at der i de kommende år vil blive indgået flere købsaftaler mellem Borum Østergaard og Traktor & Høstspecialisten.