Abonnementsartikel

Deltidsudvalget under Djursland Landboforening undersøger, hvordan en typisk deltidslandmand ser ud.

Deltidslandmænd er en broget skare, men for at finde ud af, hvilke interesser og behov, deltidslandmændene - i hvert fald dem på Djursland - har, gennemfører deltidsudvalget under Djursland Landboforening i øjeblikket en undersøgelse, hvor de undersøger, hvordan deltidslandmænd opfatter sig selv, og hvad de efterspørger af ydelser.

Undersøgelsen fortsætter frem til 8. februar, og i slutningen af marts afholdes der en konference om undersøgelsens resultater med blandt andet debat om, hvordan man kan reagere på undersøgelsens resultater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udfordringer for deltidslandmænd

Men allerede på onsdag taler landboforeningen på Djursland om deltidslandmændenes udfordringer. Det er deltidsudvalget, der holder årsmøde, og her vil økonomikonsulent Mads Neumann fortælle om regler og retningslinjer for dagpenge, efterløn med mere.

Disse emner er evigt aktuelle, da de fleste deltidslandmænd har et lønjob ved siden af deres bedrift. Derfor opstår nogle gange vanskeligheder omkring rettigheder og vilkår i forbindelse med arbejdsløshed, sygdom eller efterløn.