Abonnementsartikel

De fire højst placerede erhvervsskoler i en kåring af de bedste er landbrugsskoler. Gråsten Landbrugsskole ligger højst for tredje år i træk.

Gråsten Landbrugsskole er kåret til Danmarks bedste erhvervsskole for tredje år i træk.

Resultaterne i den årlige trivselsanalyse, som er foretaget for Erhvervsskolerne i Danmark, bygger på besvarelser fra 30.000 elever, og på Gråsten Landbrugsskole er der naturligvis glæde over den flotte placering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Første år blev vi meget glade, men tænkte alligevel, ja, ja lad os nu se til næste år, det kan jo være tilfældigheder. Andet år blev vi vildt glade – for nu var det jo nok ikke helt tilfældigt. Og nu hvor vi for tredje gang har fået så flot en placering, så er vi slet ikke til at skyde igennem, siger Dorthe Kreiberg, der er underviser og vejleder på Gråsten Landbrugsskole.

Socialt, fysisk og fagligt

De unge er blevet bedt om at vurdere det sociale og fysiske miljø på skolen. De er også blevet spurgt om kvaliteten af undervisningen og deres egen motivation. Skolens forklaring på, hvorfor det er lykkes at score så højt, ligger i en bevidsthed om, hvad de unge vægter i forbindelse med deres uddannelse.

- Socialt handler det om at skabe et godt og velfungerende fællesskab med mange fritidsaktiviteter. Fagligt handler det om, at se hver enkelt elev som en helhed med de styrker og svagheder, som de hver især har. Derudover forsøger vi at give de unge et realistisk billede af erhvervet. Samtidig betyder kostskoleformen, at man kan være mere opmærksom på eleverne og eleverne er opmærksomme på hinanden, siger uddannelsesleder Kirsten B. Nielsen.

Det højeste elevtal

Gråsten Landbrugsskole oplever for tiden det største elevtal nogensinde med 188 tilmeldte elever i efteråret.

Mange landbrugsskoler er godt placeret i den årlige tvivselsanalyse, og de fire højstplacerede skoler er alle landbrugsskoler.