Det vil koste virksomhederne flere milliarder kroner, men det vil også koste 1.100 mennesker i Nord-, Vest- og Sydjylland deres job, hvis regeringen beslutter at indføre en transportafgift. En syvdobling af afgiften vil koste danske virksomheder 2,8 milliarder kroner.

Det kommer frem på en konference onsdag i nordjyske Vrå, hvor erhvervsorganisationerne Landbrug & Fødevarer samt Dansk Industri inviterer folketingspolitikere til at høre, hvilke konsekvenser en transportafgift vil få.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mejerier, slagterier og andre virksomheder uden for hovedstadsområdet bliver ramt hårdt. Det er alvorligt, for i sidste ende koster det arbejdspladser i yderområderne, siger erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer Lone Saaby i en pressemeddelelse.

Prisen for Thise og Tican

På konferencen i Vrå fortalte Thise Mejeri, at afgifterne vil koste mejeriet i Salling 1,4 millioner kroner om året, mens slagteriet Tican i Thy kan se frem til en ekstra-regning på over seks millioner kroner, hvis transportafgiften omfatter al kørsel.

Med de tal i lastrummet håber Landbrug & Fødevarer, at politikerne overvejer, om transportafgiften skal forhøjes fra de nuværende 400 millioner til 2,8 milliarder kroner.

Modsat retning end vækst

- Forhøjelsen af transportafgifter gavner ikke økonomien og de miljømæssige effekter er tvivlsomme. Derimod gør man livet sværere for danske virksomheder. Det giver ikke mening i en tid, hvor regeringen ønsker at sætte gang i økonomien og stimulere væksten, siger Lone Saaby.