Et nyt dansk-kinesisk samarbejde skal udvikle grøntsager med høj kvalitet, som samtidig er tolerante i forhold til klimaændringer. Forskere fra Institut for Fødevarer har netop modtaget en bevilling fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen under Videnskabsministeriet til udvikling af netværk med kinesiske forskere vedrørende bæredygtig fødevareproduktion.

Forskerne fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra Nanjing Agricultural University.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Begge parter har været involveret i forskning, der forbedrer fødevareproduktionen, men vores indsatsområder og indgange til området er forskelligt, fortæller lektor Carl-Otto Ottosen fra Aarhus Universitet.

Plantefysiologi og genetik

- Vi har vores styrke i plantefysiologi, mens vores kinesiske kollegaer arbejder med genetik, så der er mulighed for synergi. På Aarhus Universitet er der også forskere i plantegenetik, men styrken i Kina er deres store viden om grønsagsgenetik og utallige sorter, hvilket giver muligheder for at udvikle mere stresstolerante sorter uden brug af transgene plantematerialer, siger lektoren fra Aarhus Universitet til nyhedsbrevet for Fødevarer og Jordbrug.

Workshop og studerende

Den nye bevilling giver mulighed for, at forskerne kan arrangere en workshop. Formålet med workshoppen er at udveksle viden og styrke det videnskabelige samarbejde mellem Aarhus Universitet og Nanjing Agricultural University.

Et delmål er at finde muligheder for, at kinesiske ph.d.-studerende kan komme til Danmark og forske.

Carl-Otto Ottosen har allerede undervist i havebrug og fysiologi i Nanjing i 2012. Et ph.d.-kursus er planlagt til 2013 sideløbende med det nye netværksprojekt.