LandboNord kan allerede nu sige, at en række landmænd vil møde politiet på tirsdag den 29. januar.

De landmænd, der render ind i ordensmagten, er dog godt forberedt, for de har selv opsøgt de to færdselsbetjente, som faktisk vil hjælpe landmændene med at undgå at få bøder eller ligefrem klip i det ret så uundværlige kørekort.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er politibetjentene Hugo Juul og Henrik Salk, der vil fortælle om hvad der er lovligt, og hvad der er ulovligt, når det handler om traktorer i trafikken. De to betjente kalder indlægget for "Færdselsregler for landmænd", men alle der har et traktorkørekort er velkomne til at melde sig til mødet hos LandboNord.

Hvor går grænsen?

- Rigtig mange traktorførere er ikke helt klar over, hvilke regler der præcist gælder, og hvor bagatelgrænsen går, fortæller planteavlskonsulent Søren L. Simonsen, der er tovholder på mødet.

- Derfor kan det være givtigt at få opfrisket de gældende regler, så man undgår at få en bøde eller et klip i kørekortet, fordi man ikke kendte reglerne til bunds, siger Søren L. Simonsen.

Hvad må man - ikke?

Blandt de spørgsmål, LandboNord selv nævner op til mødet er eksempelvis, om man må køre med tvillingehjul på offentlig vej, om rotorblinket altid skal være tændt, om en 12-årig må rive gårdspladsen med en traktor, og hvornår en forseelse giver bøde, og hvornår det ender med kørekortsklip.

Mødet bliver holdt hos LandboNord i Brønderslev den 29. januar fra klokken 19. Der er tilmeldingsfrist den 25. januar via LandboNords hjemmeside.