Abonnementsartikel

Snart åbner anden udgave af landbrugsmessen ”NutriFair” i Fredericia. Den kommer til at overgå sidste års messe i størrelse og udstillerantal.

151 udstillere var der sidste gang under den første NutriFair messe i Fredericia. Op til dette års messe har arrangørerne netop føjet udstiller nummer 200 på listen. Samtidig er udstillingsarealet på fagmessen for den indendørs husdyrproduktion vokset fra 4.600 til 5.600 kvadratmeter.

- Det er en milepæl, vi har nået her, og der er naturligvis en stor signalværdi i at nå sådan et tal. Men det jeg glæder mig mest over er, at de mange udstillere giver messen den bredde og det kvalitetsmæssige indhold, der er hele essensen i NutriFair, konstaterer Peter Sunesen, projektleder i MESSE C Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den udstiller, der meldte sig til som nummer 200 i rækken, rummer i sig selv en spændende historie. Det er det israelske firma SCR, som kommer til NutriFair med en regulær verdensnyhed.

- De introducerer dels et nyt, avanceret system til at monitorere køer, dels et nyt system, der kan aflæse elektroniske øremærker. Derved kan eksempelvis koens placering i malkestalden vises på en skærm. Begge dele er så nyt, at det først her i elvte time stod klart, at de kunne nå at præsentere det på NutriFair, forklarer Thorkild Kallestrup fra Mosegården A/S, som udstiller side om side med SCR.

Mosegården har i flere år importeret israelernes HEATIME system, som kan finde brunst og dermed vise det optimale tidspunkt for insemination af køer og kvier.