Abonnementsartikel

Den tyske maskinproducent, Fliegl Agrartechnik, der blandt andet producerer vogne og udstyr til biogasanlæg, bygger ny fabrik på 75.000 kvadratmeter.

Her i landet er Fliegl synonymt med afskubbevogne. Men på den nye fabrik i det sydlige Tyskland, skal der ud over afskubbevogne også produceres tipvogne og gyllevogne. Derudover bliver der en montagelinie udelukkende for biogas feedere, som er et fordelerbord, der føder biogasanlægget med eksempelvis majsensilage.

Den nye fabrik er opført på en 30 hektar stort grund i byen Mühldorf am Inn cirka 80 kilometer øst for München. Opførelsen af fabrikken er den største investering i Fliegl Agrartechnik’s historie, og når fabrikken er i fuld drift, vil der i fabrikken være beskæftigelse til 250 medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eget kraftværk

En del af fabrikkens energiforsyning kommer fra et 1.000 kW solcelleanlæg, og den resterende energi produceres på et kraftvarmeværk. Fabrikken har fire montagelinier, som er sat op til at producere afskubbevogne, gyllevogne, tipvogne og biogas feedere. Komponenterne til produktionen hentes fra et elektronisk styret højlager, hvor tre kraner automatisk henter delene frem, efterhånden som de skal anvendes. I tilknytning til fabrikken er der også indrettet et dæklager med en kapacitet på 6.000 dæk.

Dele af produktionen er allerede overflyttet til den nye fabrik, og i løbet af foråret overflyttes den resterende produktion i Fliegl Agrartechnik til fabrikken i Mühldorf. Den officielle indvielse sker i juni måned.