Abonnementsartikel

TDC har to forslag til, hvordan det fåtal af folk på landet, der har svært ved at få bredbånd, kommer med på bølgen.

En fond, der kan bidrage økonomisk til de familier, der ligger langt væk fra it-motorvejen, og et tilbud om at dele udgiften til nye mobil-master mellem teleselskabet TDC og det offentlige.

Det er to konkrete forslag, som TDC tirsdag har med til Folketingets udvalg for landdistrikter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

99 procent med 4G

I årevis har det været diskuteret og problematiseret, at der er nogle tusinde husstande i Danmark, der ikke har en hverdag, hvor internettets indhold uden videre vælter ind på deres skærme. TDC er i gang med at udbrede den seneste, nye 4G-teknologi til danskerne, og i 2015 vil 99 procent være dækket.

- Vi er i gang med at booste internetdækningen i Danmark. Men realistisk er der ikke et marked for de få tusinde husstande, der ligger for isoleret fra naboerne. Det vil være økonomisk uforsvarligt for internetudbyderne at lave investeringer med så sikre økonomiske tab til følge, siger koncerndirektør Martin Lippert.

Fondspenge fra frekvens-auktion

- For at få den sidste promille med foreslår TDC, at der fra politisk side etableres en fond, hvor borgere der efter 2015 ikke kan trække en acceptabel internetforbindelse, kan søge støtte til en forbindelse, der sikrer fuld adgang til det offentlige Danmark. Man kunne eventuelt bruge nogle af de midler, staten får fra teleselskaberne ved fremtidige frekvensauktioner, foreslår Martin Lippert i en pressemeddelelse.

Flere mobilmaster

På mødet på Christiansborg vil TDC også foreslå en ny model for opstilling af mobilmaster i de områder, hvor markedet egentlig ikke kan bære investeringen.

Her vil TDC slå halv skade med staten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis staten er klar på at gå ind i et fælles selskab, er TDC klar til at forpligte sig til at sætte alt det nødvendige udstyr op og sikre alle teleselskaber adgang på ens vilkår, siger Martin Lippert.