Abonnementsartikel

Lærkevang har mistet opbakning blandt forbrugerne, så nu bliver konceptet ændret.

Da Arla præsenterede mælken Lærkevang for nogle år siden, var det for at tilfredsstille de forbrugere, der gerne ville have mælk fra køer på græs, uden at mælken skulle være helt oppe i den økologiske klasse.

Siden har forbrugsmønstret ændret sig, så forbrugerne nu i højere grad køber økologisk mælk eller såkaldt billigmælk, og derfor bliver Lærkevang nu til ekspresmælk i stedet for græs-mælk. Det skriver Arlas Ejerbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidst i februar kan forbrugerne ikke længere købe mælken i bevidstheden om, at køerne har gået på græs i sommerhalvåret og fået en vis mængde græs i foderet om vinteren.

Men forbrugeren kan godt købe mælken og vide, at der maksimalt går et døgn fra mælken bliver malket i stalden til den står i butikkernes kølediske.

Leverandører sagt op

- Vi er naturligvis kede af, at forbrugerne ikke har taget græsmælken til sig, men som andelsmejeri, der skal sikre bedst mulig lønsomhed for vores andelshavere, tager vi konsekvensen af forbrugernes adfærd og lægger konceptet om, siger Jakob B. Knudsen, der er marketingdirektør i Arla Danmark.

Ændringerne betyder, at nogle leverandører med Lærkevang-levering er sagt op, fordi ekspres-mælken skal indsamles tættere på de mejerier, hvor den bliver forarbejdet.