Abonnementsartikel

Organisationen JID organiserer jordbrugsteknologer. Nu skal et nyt navn på fagblad gøre mere opmærksom på gruppen som arbejdskraft.

Hvad er en JID'er? Det er der sikkert ikke så mange, der ved, og det klare signal om, hvad sådan en person kan, trænger måske ikke tydeligere igennem, fordi fagpersonens medlemsblad hedder "Den grønne linje".

Det ændrer Jordbrugsteknologerne i Danmark (JID) nu. Fra 2013 skifter bladet "Den grønne linje" kommer fremover til at hedde "Jordbrugsteknologen", med undertitlen "Fagblad for jordbrugsteknikere, jordbrugsteknologer, jordbrugsbachelorer og studerende."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større kendskab

Hensigten med navneændringen er at udbrede kendskabet til jordbrugsteknologtitlen og dermed professionen.

- Vi oplever desværre ofte, at potentielle arbejdsgivere ikke kender jordbrugsteknologerne. Med det nye navn håber vi, at flere arbejdsgivere får øje på vores medlemmer, som en mulig attraktiv arbejdskraft, fortæller Uffe Pilegaard Larsen, formand for Jordbrugsteknologer i Danmark (JID).

Ansættelsesområder

Jordbrugsteknologerne arbejder som rådgivere, sælgere, konsulenter eller mellemledere for eksempel i landbrugsrådgivningen, i kommunerne, hos producenter indenfor jordbrug, hos anlægsgartnere eller maskinhandlere, i statens forsøgscentre, på gartnerier, i korn- og foderstofbranchen eller hos rådgivende ingeniørfirmaer.

Jordbrugsteknologerne arbejder typisk indenfor jordbrugsområdet og er specialiseret indenfor økonomi, planter, husdyr, landskab & anlæg, miljø & natur, teknik & bygninger eller gartneri. I forbindelse med navneskiftet har Jordbrugsteknologen også fået nyt layout.

Den første udgave af det nye blad udkommer den 15. januar. "Den grønne linje" er udkommet i 30 år.