PlasmaStart er et nyt produkt til de smågrise, som umiddelbart efter fødslen har behov for at få ekstra næring. Det er et koncentreret og energirigt plasmaberiget mælkeprodukt i pulverform, til opblanding med 150 gram pr. liter lunkent vand.

PlasmaStart produktet tilfører tarmkanalen aktive og letoptagelige næringsstoffer som supplement til soens mælk og til forebyggelse af diarré. Blodplasmaen i PlasmaStart forstærker smågrisenes immunsystem (passiv-immunisering), supplerer immuniseringen fra soens (rå)-mælk, der beskytter både grisene mod infektionssygdomme og tyndtarmens tarmtrevler (villi) for derved at forebygge mod tarminfektioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

PlasmaStart, der efter opblanding med 150 gram pr. liter lunkent vand, fremstår som en tyktflydende vælling, anvendes til små og svage grise, i store kuld som supplement til somælken og til svage skravelgrise i de to første uger efter fravænning.

Forsøg fra praksis har vist, at blodplasma medvirker til at forbedre grisenes foderudnyttelse og tilvækst. En analyse foretaget af 75 offentliggjorte publikationer med mere en 12.000 smågrise om brugen af plasma i startfoder, har vist, at plasma medvirker til en gennemsnitlig forbedring af den daglige tilvækst og foderoptagelse med mere end 20 procent.