Formanden for LandboSyd, Mogens Dall, er tilfreds med, at discountkæden Netto har trukket i land og sagt, at der ikke bliver tale om at fylde en masse polske og tyske fødevarer på hylderne.

- Danskeren vil ikke leve på polsk, og jeg vil takke de danske forbrugere for opbakningen til den danske fødevareproduktion, siger Mogens Dall.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han gør opmærksom på, at landmænd også er forbrugere, så han genkender folks holdninger.

- Vi landmandsfamilier køber også ind i supermarkederne, og vi vælger også de danske produkter simpelthen fordi kvaliteten er i orden, og fødevaresikkerheden er god. Det er her et skulderklap fra forbrugerne, og det tager vi i landbruget gerne imod. Vi vil samtidig arbejde videre på fortsat at kunne levere gode og sunde fødevarer til danskerne, siger Mogens Dall.

Attraktivt i udlandet

Mogens Dall konstaterer, at danske fødevarer i mange år har været attraktive på de mange eksportmarkeder, hvor dansk er lig med kvalitet, og han er glad for, at danskerne har den samme holdning.

Det gav en markant forbruger-reaktion fra kunderne, da Netto forleden bekendtgjorde, at der ville komme flere udenlandske varer ind i de knap 500 danske butikker. Det skulle sikre større indkøbsvolumen og lavere pris - til glæde for kunderne og Nettos konkurrence.

Varerne skal kunne sælges

Netto har dog også gjort opmærksom på, at eksempelvis de polske varer ikke ville dominere, og at kun varer, som kunderne ønskede at købe, kunne forblive i de gule butikker.