Abonnementsartikel

Det er et ansvarsfuldt job at være medhjælper på en svinebedrift, men medierne giver et dårligt indtryk af branchen.

Der bliver talt og skrevet meget om dagpenge-stop, akutpakker, truslen om kontanthjælp og ikke mindst manglen på arbejde, men der findes faktisk tusindvis af job, som danskerne ikke søger.

Jyllands-Posten har talt med fire danskere, der ikke vægrer sig ved at tage de job, som ellers kan være vanskelige at besætte. Det drejer sig om en butiksassistent, en rengøringsassistent, en taxachauffør og en landbrugsmedhjælper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Negativt indtryk

Mette Bendixen på 27 år er landbrugsuddannet og glad for sit job på en østjysk svinegård. Arbejdet er fysisk, og grise lugter, men det er rart at bevæge sig, og griselugt vænner man sig til.

- Fordommene om branchen stammer også fra medierne. Her er det kun negative historier om dyr, der har det dårligt på gårdene. Det er med til at tegne et negativt billede af mit arbejde, hvilket er ærgerligt, siger Mette Bendixen til Jyllands-Posten.

Ansvarlighed

Hun fortæller, at hun har et stort ansvar for at sikre grisenes vækst og trivsel.

- For mig ligger der netop præstige i at skabe gode resultater for grisenes velfærd og sundhed, siger Mette Bendixen.

Hvad mener du? Har du kendskab til arbejdspladser inden for fødevare- og landbrugsbranchen, der ikke kan få besat de job, der findes? Kom med din kommentar.