Regeringens Innovationsstrategi, der blev præsenteret torsdag, får får positiv modtagelse af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, som glæder sig over, at strategien kan være med til at skabe udvikling i svineproduktionen.

Regeringen har offentliggjort et forslag til et nyt offentligt–privat innovationspartnerskab, som blandt andet har til formål at udvikle og demonstrere nye metoder til svineproduktion med endnu lavere miljøbelastning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer skriver, at det handler det om at etablere verdens mest moderne svinestald med det formål at sikre og skabe arbejdspladser, eksportindtægter og skåne miljøet.

- Det er positivt, at regeringen vil målrette innovationsindsatsen, så forskningen hurtigere omsættes i vækst og arbejdspladser. Og særligt positivt er det, at partnerskaber går hele vejen rundt omkring problematikken, specielt at man tænker en helt ny regulering af erhvervet, som skal baseres på, hvad der kommer ud i omgivelserne og ikke som i dag på, hvad der kommer ind, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

100 moderne svinestalde

Direktør for Videncemnter for Svineproduktion, Landbrug & Fødevarer, Nicolaj Nørgaard mener ligesom Regeringen, at der er store potentialer i at få udviklet verdens mest moderne svinestald, som også er en central del af strategien.

- Videncenter for Svineproduktion har regnet ud, at 100 nye miljøvenlige stalde med samlet set 500.000 stipladser vil skabe grundlag for to millioner slagtninger årligt. Det betyder 2.800 vedvarende arbejdspladser i Danmark og en eksportværdi på tre milliarder kroner pr. år. Samtidig vil det også give ca. 1.000 ekstra årsværk at bygge staldene i den to årige etableringsfase, siger Nicolaj Nørgaard, som samtidig påpeger, at det også vil komme de trængte udkantskommuner til gode.

Du kan læse rapporten her og læse en pressemeddelelse om innovationsstrategien her.