Abonnementsartikel

Behov og budget er to ting, der påvirker, hvordan en fabriksny traktor skal skræddersys. Grundlæggende skal det besluttes, om traktoren primært er til gård- eller markbrug.

Mange landmænd kender situationen.

Traktoren er nedslidt, utidssvarende, for lille eller noget helt fjerde. Under alle omstændigheder er der behov eller blot et ønske om en udskiftning, men det kan være lidt en videnskab at finde ude af, hvilken traktor, der er den rette på ejendommen. Og ikke mindst, hvilket udstyr der er behov for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Behov nu og i fremtiden

- Det første landmanden bør gøre sig klart er, at traktoren naturligvis skal kunne dække behovet nu og her, men også nogle år ud i fremtiden. Desuden er det ikke mindst lige så vigtigt, at købet er tilpasset ens egen tegnebog - det vil sige, hvad der er økonomisk forsvarligt at spendere på en ny traktor, forklarer Anders Terrs, der er salgsspecialist inden for græsudstyr og traktorer hos John Deere.

- Hvis traktoren kun anvendes hjemme på gården, er en mindre traktor med typisk fire cylindre og en god venderadius det oplagte valg, siger Anders Terrs.

- Mange steder har den mulighed for at køre inde i stalden, selvom den skulle have en frontlæsser monteret. Men det er absolut vigtigt, at den er enkel at anvende, har en god komfort i kabinen og har et godt udsyn, samt at man kan komme hurtigt ind og ud af den, eftersom man typisk ikke tilbringer så mange timer i den ad gangen, påpeger han.

Læs hele interviewet med Anders Terrs fra John Deere i næste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 21. december.