Abonnementsartikel

Et tomatgartneri i Odense har indgået forlig på knap en halv million kroner for skyldig løn og feriepenge, mens tidligere svineproducent ikke har de nødvendige 372.000 kroner.

Fagforeningen 3F har skaffet en større efterbetaling af løn og feriepenge hjem til ansatte på et gartneri ved Odense, mens 3F har fået rettens ord for, at der kan inddrives penge fra en svineproducent, der har underbetalt en polak. Det oplyser Fagbladet 3F.

Gartneriet Alfred Petersen & Søn har indgået forlig med arbejdsgiverforeningen GLS-A og betaler 464.000 kroner tilbage. Firmaets ejer og direktør Mads Pedersen siger til Fagbladet 3F:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ville gerne have sagen ud af verden og få ro på hurtigst muligt. Vi har ikke været stolte af sagen, men er glade for, at den nu er løst.

Garantifond må betale

I en anden aktuel sag er der ikke så mange penge at betale med. Landmændene Peter og Asger Mols har fået rettens ord for, at de skal efterbetale en polsk ansat 372.000 kroner. Far og søn har drevet en gård ved Vonge i Midtjylland, men faren, Peter Mols, siger til Fagbladet 3F, at der ikke er nogle penge at betale med.

- Jeg tror, at Lønmodtagernes Garantifond dækker det, vi er dømt til at betale, siger Peter Mols.