En hollandsk virksomhed har overtaget både navnet og rettighederne til Quappen læssemaskiner, og på Agromek kunne den danske importør, Ingemann Larsen A/S, vise de første maskiner fra den nye producent.

- Basalt set er maskinerne identiske med maskinerne fra den tyske producent. Men i forbindelse med overflytningen af produktionen til Holland er der sket forbedring 18 steder på læssemaskinerne, forklarer Per Larsen, medindehaver af Ingemann Larsen A/S.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Quappen producerer læssere i modellerne Q18, Q27, Q35 og Q42. Nummeret i modelbetegnelsen indikerer motorydelse i kilowatt, og i alle maskiner anvendes der Yanmar dieselmotorer. De to mindste modeller har trecylindrede motorer, mens motorerne i de to største modeller er med fire cylindre.

Maskinerne er med hydrostatisk transmission og har 60 procents automatisk differentialespærring på hjulene. Standardudstyret omfatter en to-trins transmission, som betjenes med en kontakt på joysticket.

Modeller Q18 og Q27 har en tophastighed på 16 kilometer i timen, mens de to store modeller løber 25 kilometer i timen.

Styrtbøjle og eurobeslag

Læssemaskinerne kan enten leveres med en lukket førerkabine eller med styrtbøjle, som beskytter føreren både, når læsseren vælter, og hvis en halmballe ruller ned fra læsseren.

- Købes læsseren i første omgang med styrtbøjle, kan der efterfølgende købes forrude og beklædning, så der kan opbygges en lukket kabine på læsseren, forklarer Per Larsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Quappen leverer alle læssere med hydraulisk hurtigskifte og eurobeslag på redskabsfæstet. Læsseren kan derfor dele redskaber med frontlæsseren, og for kunderne betyder det, at der spares omkostninger til ombygning af redskaber.