Abonnementsartikel

10-årige Andreas Holm ramte lige i plet, da han skulle gætte prisen på to ejendomme. Mange erfarne deltagere i konkurrence satte prisen for lavt.

Du har sikkert selv prøvet at sidde hjemme i stuen og gætte Hammerslags-priser, der rammer langt bedre end de bud, der kommer fra Øst- og Vestholdet.

Nogle gange er lægfolk nemlig dygtige - eller heldige - og rammer langt bedre end dem, der har mere forstand på boliger og deres priser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

508 deltagere

Noget lignende kan siges om Andreas Holm fra Gørding, som var blandt de 508 gæster på Agromek i november, der deltog i en konkurrence arrangeret af Landbogruppen.

Ejendomsmæglerkæden ønskede deltagernes bud på, hvad to landbrugsejendomme mon skulle koste. Andreas Holm er blot ti år gammel, så af gode grunde er hans erfaring i at vurdere jordpriser og beliggehed begrænset, men han slog alligevel de erfarne landmænd.

Prisgæt på to ejendomme

Deltagerne i konkurrencen skulle gætte prisen på ejendomme i Brønderslev og Struer. Den samlede pris var 21,8 millioner kroner, og Andreas Holm ramte plet.

Derfor mødte Andreas Holm op hos Landbogruppen Jysk sammen med sin tvillingebror Ebbe for at få en præmie, der overgår det, ejendomsmæglerne får i Hammerslag. Det var nemlig en Ipad. Tre andre deltagere, som blot var 100.000 kr. fra den rigtige pris, har vundet hver to flasker rødvin.

Priser sat for lavt

Deltagerne i konkurrencen satte overvejende prisen for lavt:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Langt den største del af deltagerne mente, at prisen på de to ejendomme lå i intervallet fra 15 til 20 millioner kroner. Noget tyder således på, at mange tror jordpriserne er lavere, end det rent faktisk er tilfældet, siger direktør Bent Holm fra Landbogruppen A/S.

Den ene ejendom var en tidligere svineproduktion ved Brønderslev på omkring 83 hektar, som i dag drives med ren planteavl. Den anden ejendom, ved Struer, var et nedlagt landbrug med udsigt over vandet, 43 hektar og uden staldbygninger.