Maskinbladet erfarer, at italienske Landini på Sima-messen i Paris vil vise en opdateret udgave af 7-serien med en trinløs ZF-transmission.

I givet fald bliver det den første trinløse model fra den italienske producent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landini 7-serien består i dag af fem modeller med motorer på 150 - 232 hestekræfter. Motorerne leveres af FPT (Fiat Powertrain Technologies) og har elektronisk motorstyring og power boost på op til 25 hestekræfter. Motorerne har et volumen på 6,7 liter og ved at efterbehandle udstødningsgassen i en katalysator, hvor der tilsættes AdBlue, overholdes Tier4i emissionskravet.

Den trinløse transmission kommer til at supplere den nuværende semi-powershift-transmission, som har fire gear med otte powershift-trin i hvert gear.

Større og mindre modeller

I foråret introducerede Landini den nye 5H-serie, som består af fem modeller. Effekten leveres af firecylindrede Perkins-motorer, og ydelsen ligger fra 74 til godt 100 hestekræfter.

Hullet mellem 5H og Landini 7 udfyldes i dag af Landpower, men da motorerne i disse modeller ikke lever op til de nyeste emissionskrav, siger rygtet, at Landini på Sima introducerer en fuldstændig nyudviklet 6-serie. Også modeller i den serie skulle efter sigende komme med den trinløse transmission fra ZF.