Abonnementsartikel

Idagaardfonden sælger nu alle aktier i Hunsballe Frø A/S til det landmandsejede DSV, Deutsche Saatveredelung AG, med virkning fra 1. juli i år.

Den tyske frøvirksomhed DSV, Deutsche Saatveredelung AG køber nu alle aktier i Hunsballe Frø A/S af Idagaardfonden, med overtagelse pr. 1. juli 2012. 

Hunsballe Frø har en omsætning på cirka 135 millioner kroner. Med to fabrikker i Holstebro og Sørbymagle syd for Slagelse er den årlige produktionskapacitet 17.000 tons græs- og kløverfrø. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet beskæftiger 44 medarbejdere, som alle fortsætter i Hunsballe Frø.

Tæt samarbejde

DSV og Hunsballe Frø har haft et tæt samarbejde om græs- og kløverfrø gennem flere end 30 år. 

I 2003 overtog Hunsballe Frø og DSV sammen det hollandske frøfirma Zelder og dannede Euro Grass som et 50/50 joint venture, med internationale aktiviteter i planteforædling, produktion og salg. 

DSVs overtagelse af Hunsballe Frø er en naturlig udvikling i forlængelse af det tætte samarbejde, og fremover vil DSV være eneejer af Euro Grass selskaberne.

- Som ejer af Hunsballe Frø har vi ønsket at sikre den fortsatte konsolidering i frøbranchen. Det har i den forbindelse været vigtigt for Idagaardfonden at sikre, at dansk græsfrøproduktion bliver styrket gennem en ny ejer, siger Niels G. Mikkelsen, som er formand for Idagaardfonden. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større sortiment

Under det nye ejerskab vil Hunsballe Frø A/S fortsat være en spiller på det danske marked med fokus på vækst af forretningen gennem udvikling og salg af såvel markfrø som plænegræs til det danske marked.

Sorter, der sælges i Danmark, vil derfor fortsat have været igennem en uvildig afprøvning. 

Samtidig er der mulighed for udvidelse af sortimentet til danske landmænd, idet DSV har et stort program i raps- og kornsorter samt et koncept ”TerraLife”-røblandinger, der er til gavn for jordens frugtbarhed.

Som en del af DSV-koncernen vil Hunsballe Frø få styrket sine afsætningsmuligheder internationalt ikke mindst på de tyske og hollandske markeder.