Andelshaverne udtrykker ikke begejstring ved udsigten til, at Tican vil til at producere slagtesvin, der skal sørge for, at produktionsanlægget i Thisted bliver udnyttet optimalt.

Oplægget til vedtægtsændringer bliver diskuteret på Ticans generalforsamling torsdag, og både formand Jens Jørgen Henriksen og direktør Ove Thejls har fremført deres argumenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Syv slagtefrie fredage

Ove Thejls sagde til forsamlingen, at det i det foregående regnskabsår har kostet Tican fem millioner kroner, at der har manglet nogle tusinde grise på slagtekæden hver uge, og at syv fredage har været slagtefri.

- Helt kontant betyder hver gris, vi mangler på kæden,120 kroner mindre på Ticans bundlinje - pr. gris. Det er et ret konkret argument for at få fat i nogle flere grise, sagde Ove Thejls til andelshaverne. -Det her vil give øget bundlinje til alle her i salen, også hvis vi starter en produktion, der giver et mindre tab. Når alternativet er, at kæden står tom, så har vi et andet regnestykke, og fem millioner kroner er ret konkrete argumenter, sagde Ove Thejls, som udtrykte overraskelse over den store debat, forslaget har givet.

- Det er nok fordi, jeg tænker kommercielt, sagde han.

15.000 stipladser

Ove Thejls kom også med detaljer omkring Ticans påtænkte slagtesvine-produktion. Det skal i første omgang være 15.000 stipladser stigende til 40.000 stipladser årligt.

Der har været landmænd, der har tilbudt stalde til Tican, men de ligger uden for Ticans naturlige leverandør-område, og det er også hensigten at det er der, produktionen skal foregå. Og så er Tican klar til at vige en stald øjeblikkeligt, hvis en andelshaver vil overtage. Det understregede formand Jens Jørgen Henriksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi har ingen ambition om at være producent. Vi vil helst forarbejde og. Hensigt er at er der nogle andelshavere der vil overtage en kontrakt, så overtager de bare den kontrakt med omgående virkning, sagde formand Jens Jørgen Henriksen.